Kristen barnmisshandel i bokformat?

Aftonbladet rapporterar att det så kallade kristna amerikanska bokförlaget Shepherd Press saluför böcker om barnuppfostran där aga ingår i rekomendationerna och ondgör sig över att dessa säljs via Bokus och Adlibris i Sverige.

 

En del av mig blir väldigt upprörd, att aga barn är bland det värsta jag kan tänka mig och att ens föreslå det som en 'bra' uppfostringsmetod gör mig mörkrädd och eventuellt lite sjösjuk och att boken säljs i Sverige gör mig arg.

 

En annan del av mig rycker bara på axlarna, tragiskt visserligen, att boken finns tillgänglig i Sverige, men inte mer än så. För det är fanimig så mycket värre att praktisera det som står i boken än att 'bara' sälja den.

För de metoder som Aftonbladet beskriver att boken förespråkar har jag hört en del av mina kollegor diskutera i lunchrummet och en av mina kollegor, som specifikt uttrycket sig att "man kan ju inte slå barnen med samma hand som ger dem kärlek, det gör dem bara förvirrade, utan du måste i stället använda en käpp så att de förstår skillnaden när du slår dem"  och därmed i princip citerade ur boken Aftonbladet rapporterar om, är oerhört kristen och har förmodligen läst sig till metoden på liknande vis. Vid tidpunkten för den här diskussionen så var hans dotter endast två år.

 

Nämnde jag att jag inte längre äter i lunchmatsalen? Den upplyftande konversationen klarar jag mig utan.

 

 


Kommentarer
Postat av: Hanneles bokparadis

I England får man fortfarande lugga barn...

2011-09-07 @ 13:18:39
URL: http://hannelesparadis.blogspot.com/
Postat av: Hannah

Men gud! Ibland är jag bara för naiv för mitt eget bästa. Snacka om att jag är glad att normen i sverige är att man inte slår barn, på några villkor.

2011-09-07 @ 15:30:52
URL: http://onewaycommunication.co
Postat av: Emmas Bokhylla

Hannele: Ibland ar England fortfarande ett utvecklingsland...



Hannah: jag blir fortfarande chockade med jamna mellanrum. manniskor ar otacka.

2011-09-07 @ 15:47:41
URL: http://emmasbokhylla.blogg.se/
Postat av: Emma

När jag och några kollegor hade ett utbyte med italienska lärare kom det här med barnuppfostran upp som ett samtalsämne. De ville först inte tro på att aga faktiskt är förbjudet i Sverige. Hur fostrar man barnen om det är förbjudet var deras fråga. Ibland undrar man hur folk tänker.

2011-09-07 @ 18:46:11
URL: http://emmapafo.blogspot.com
Postat av: Anna

Igår stod ju den italienske mannen inför rätta som örfilat och slagit sin son på öppen gata i Sthlm i somras. Det ska bli intressant att följa domen.

2011-09-07 @ 19:39:47
URL: http://joanna-ochdagarnagar.blogspot.com/
Postat av: Marika

Jag läste en amerikansk diskussion om de här böckerna, och även folk från länder där barnaga är tillåten verkar tycka att just de här böckerna är helt sjuka. Tydligen tycker författarna att det är extremt viktigt att man fortsätter slå även efter att barnet "ger upp" (eller vad man ska säga) och de är stolta över att deras vuxna barn fortfarande är rädda för dem.

2011-09-07 @ 19:46:32
URL: http://bokmarika.blogspot.com
Postat av: Marika

Fel av mig, det finns visst flera författare som skriver den här typen av böcker. Det jag hade läst är det här: http://awfullibrarybooks.net/?p=4286

2011-09-07 @ 19:54:07
URL: http://bokmarika.blogspot.com
Postat av: Emmas Bokhylla

Emma: ja, det ar lite likadant har, folk sager "men om man inte far sla dem, hur skall de da lara sig att lyda?!"



Anna: ja, det skall bli oerhort intressant, jag foljer det med spanning!



Marika: laste lanken, det ar ju helt sjukt, den boken som beskrivs dar...py fasiken, jag blri ju nervos bara jag tanker pa det! Folk ar galna!

2011-09-08 @ 13:00:36
URL: http://emmasbokhylla.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin bloggar Bokbloggar.nu
RSS 2.0