Livebloggar från Bokmässan!

Ni har väl inte misat att ajg livebloggar från Bokmässan hos LitteraturMagzinet?
 
Ni hittar det på framsidan där den ständigt uppdateras!

Ytterligare lite Bokmässepepp innan det är dags att knyta sig...

...inför den stora dagen i morgon som blir på resande fot.
 
Min Kulturkrönika på Gazet handlar om årets bokhändelse, du hittar den här!
 
Och så fick jag en pratstund med Bokmässegeneralen Maria Källsson för LitteraturMagazinets räkning, den hittar du här!
 
Men, ärligt talat, nu är jag så trött att jag tittar i kors, men måste sitta kvar ett tag till så att jag är helt säker på att jag inte har glömt något vitkigt. Det kommer jag säkerligen att göra i alla fall, men man kan ju hoppas på det bästa...
 
 
 
 

Vad jag har gjort sista tiden....

...förutom att återhämta mig från bröllopet i början av månaden och jobbat så här det hänt lite andra saker, trots att jag har varit rätt tyst här (men nu skall det bli ändring på det, *tar på sig de högklackade skorna och gör sig redo att slå dem i taket*), men på andra ställen har jag varit lite mer aktiv;
 
Krönika om "Femtion nyanser av honbom" av E.L. James
En dle säger porr, andra erotik. Jaja, fenomenet som får trosor i twist över hela Västvärlden är i alla fall här för att stanna!
 
Läst "Betvingade" av Simona Ahrnstedt
Är ni intresserade av svensk romance? Eller tror ni att genren är tasikgt skriven och struntar i den? Vilket som, läs den här och ompröva era åsikter, alternativt upptäck något nytt!
 
Läst "Vattenänglar" av Mons Kallentoft
Malin Fors lever som vanligt ett jävligt liv och löser äckligt, otäcka brott. Jag gillar henne för att hon står på de svagas sida, samt att hon lever likedant som årtionden av manliga poliser har gjort i litteraturen.
 
Tipsat om "Midvintermörker" av Lars Wilderäng
Ja, jag läste den i januari. Nej, jag har inte slutat tänka på den!
 
Läst "Tillsammans är vi starka" av Leymah Gbowee
Nobelpristagaren berättar om sitt liv, hon det förändrades av Liberias inbördeskrig och hur hon
 
Tipsat om "Amerikanska gudar" av Neil Gaiman
Fasiken, det är dags att läsa om den snart igen! Dels var det alldeles för länge sedan, dels kommer den i HBO-tappning nästa år!
 
 
Om ni nu av någon anledning skulle sakna lite läsning! :-)
 
 
 

Bokmässan 2012, drömmen som blir sann?!

I år ska jag, och jag kan fortfarnade knappt tro det, till Bokmässan i år och är alldeles till mig i trasorna. Det är första gången på typ sju år som jag skall dit och det känns alldeles förträffligt, måste jag säga. Som jag har längtat och ylat tidigare år, det känns skönt att äntligen vara där.
 
Eller, när jag undersöker llite om vad jag bloggat om tidigare så så måste jag ju tillstå att det faktiskt itne låter som om jag har lidit så fruktansvärt som jag gärna skulle vilja ge sken av...
 
2011 så bloggade jag om Jonas Thentes åsikter om Bokmässan, om min katt som snodde runt husses smutstvätt för att sova i den och lästem Ian Sansoms "Fallet med de försvunna böckerna". Låter inte som om jag satt alltför mycket i längtansträsket, måste jag tillstå.
 
2010 gick det definitivt ingen nöd på mig, då var det Selous Game Reserve och Nungwi beach på Zanzibar som gällde för hela slanten
 
Men trots detta så vill jag ändå tillstå att jag har längtat och väntat och funderat en massa över Bokmässan under flera år och nu står jag alltså inför den. Men det känns som om tiden alldeles har runnit ifrån mig och jag har, trots idogt läsande, inte lyckats gräva ner mig såpass mycket i program och förberedelser som jag hade tänkt mig. Men gör man någonsin det? Det blir nog bra ändå, skulle ajg tro. Det brukar ju bli det.
 
Och förberedelserna, alla dessa förberedelser... tja, jag har scannat programmet ett antal gånger och önskar för tillfället jag har hade en Hermoine Granger-klocka där jag kunde vrida upp mig och gå på alla föreläsningar som ens var det minsta intressant!
 
Och när det gälelr själva dagen så skall jag hålla mig till ett par korta visdomsord;
- ta med en flaska vatten
- ta med förnödenheter, t.ex. choklad
- gå i bekväma skor
- ta med ryggsäcken, för att lättare kunna köpa alla böcker du suktar efter
 
 
Och, självklart, läs Anna Winbergs lilla ordlista från 2011, ni hittar den här. Glöm inte att svälja vad ni än har i munnen innan ni börjar läsa, för annars finns det stor risk att det hamnar utanför er mun, i värsta fallet på ert tangentbord....

Visstja....

En av anledningarna till att det har varit lite tyst från mig här, på LitteraturMagazinet och på Gazet är att jag har gift mig, med allt vad det innebär. Blev över förväntan fantastiskt bra, om jag får säga det själv.

A trip down memory lane....

Här har genom åren publicerats ett antal bokbilder på böcker jag läst tillsammans med det som jag har avnjutit tillsammans med boken. Jag tänkte bjuda på ett axplock av de bilderna (för de gör att det vattnas i munnen på mig) och kan lungt konstatera att mitt intresse för gott vin, hett te, god öl och smarriga sötsaker definitivt lyser igenom...
 
 
 
                         För vad är egentligen bättre än att avnjuta en fantastisk bok tilsammans med en fantastisk smakupplevelse? Egentligen?
( och okej, fred på jorden, friska barn, ingen miljöförstöring, ingen rasism och en utrotad svält är väl bättre, men om vi säkner ambitionerna en aning?)
 
 

bloglovin bloggar Bokbloggar.nu
RSS 2.0