Efter Bokmässan

Efter tre superhärliga dagar på Bokmässan så väntar jag nu med spänning på om det kommer att komma en Boksmälla. Förra året hade jag svårt att läsa i nästan tre veckor efter mässan och jag hoppas verkligen att jag slipper det i år. Håll tummarna!
 

Bokmässanostalgi: Nan Inger

I mitt nosande runt på Bokmässan (för mer rapporter om livet på Bokmässan, se livebloggen) hittade jag en rad olika saker som väckte nostalgiska tankar. Mitt i allt detta fanns älskade Nan Inger (har även publicerats som Nan Inger Östman). för er som inte känner till Nan Inger så skrev hon hon mycket, för mig främst hästböcker för ungdomar. Det som var både lockande och skrämmande med Nan Inger var att hon skrev om det smutsiga, skitiga i hästvärlden. Rädslan, besvikelsen, ilskan, avundsjukan och den spirande lyckan när något ändå går halvbra. allt det fick plats in hennes författarskap och jag önskar verkligen att någon kunde publicera hennes böcker igen.
 
 

Färska recensioner! Har vare' färska recensioner!

Det har blivit lite recensioner på sista tiden, en hel del bra läsning har skett mellan detta hems fyra väggar på sista tiden.
 
 
Emma Hambergs "Larma, släcka, rädda i Rosengädda".
 
Helena Thorfinns "Innan floden tar oss"
 
Antologin "Maskinblod
 
Fredrik Backman "Min mormor hälsar och säger förlåt
 
Michelle Gagnon "Ingen skulle sakna dig"
 
 
 
 
 
 
 

Herregud, Bokmässan!

Som vanligt överfalls jag av känslan att alla andra har peppat, förberett och läst in sig sedan i typ mars. Eller i alla fall i juni. Det har inte jag, det har jag nästan aldrig. Tiden går helt enkelt för fort för mig.
 
Varje år tänker jag att jag ska läsa in mig på årets ämne, att jag ska chatta som attans på Bokmässans Community och ha planerat in vartenda seminarium som jag vill besöka. Det har jag inte. Ergo, missförstå mig rätt - det finns en hel del planer, absolut. Men inte det där minutiösa grottandet. För jag har lärt mig att det väldigt sällan blir som man har tänkt sig, därför är det bättre att ha lite vidare planer så att det finns utrymme för det. Att glida runt lite. Dofta,känna, trycka och klämma. Bara vara.
 
I år är jag på Mässan fredag-söndag, och det ska bli alldeles, alldeles underbart. Det ska avnjutas i lagom, halvspontan anda. Kanske ses vi i vimmlet?

Återgå till sin ursprungsfas

Så, efter en extremt varm och extremt trevligt somrig september så har månaden bestämt sig för att återgå till sin urspungsfas - regn och lite kyla. Det började i går och befäste den situationen i dag. Det regnar som attans ute och känns för första gången höstigt. Dags för solrosor, ännu mer rostade rotsaker och hemskt gärna svamp, tack.
 
När det gäller höstläsning så kommer jag bara att tänka på en enda höstfavorit och det är Tove Janssons "Sent i november". Kanske dags att läsa den snart? Läste den dock två gånger förra året, men det tål banne mig fler omläsningar! Fast, jag kanske borde vänta tills just november? Någon som har ett boktips som utspelar sig i det färgsprakande, svampfyllda och mysiga september?
 
 

bloglovin bloggar Bokbloggar.nu
RSS 2.0