Och självklat har jag också en senkommen åsikt om Bob Dylan

Men, den finns mer utvecklad på LitteraturMagazinet. Kort kan jag väl säga att jag är både glad och besviken samt att jag inte orkar hetsa upp mig så mycket. Men att Dolly Parton borde ha fått det, egentligen.

De amerikanska fånglägren efter Pearl Harbour

Till alla som har läst "Vi kom över havet" av Julie Otsuka och som undrade över hur det blev sedan - när de alla var borta och vart de tog vägen. DN har ett oerhört bra reportage från det gamla lägret Heart Mountain i Wyoming, ett av alla de läger som byggdes 1942 efter bombningen av Pearl Harbour. Dit flyttades över 120 000 personer med japanskt ursprung och hölls kvar fram till hösten 1945. Alla deras tillgångar förs inne och de förlorade allt de ägde. Likheten med de läger som Hitler Tredje rike byggde i Europa är slående.

 

Den ingår i en serie artiklar, "Den inre fienden", som grundar sig i den ökade rasismen efter 9/11, och Donald Trumps hets, mot amerikanska medborgare med muslimsk bakgrund. Alla delarna är mycket välskrivna, tankeväckande och bra.

 

Du hittar dem här.


Vem vinner Nobelpriset i litteratur...?

I dag kl 13:00 tillkännages vem som har vunnit årets Nobelpris i litteratur. I år har jag faktiskt ingen benhård förhoppning om vem som ska vinna - att jag förra året lyckades tippa rätt (första gången någonsin) och dessutom hade läst pristagaren (även det första gången någonsin) har liksom kylt ner mig lite. Jag menar, två år i rad har man inte sådant flax. Eller inte jag i alla fall. Men i går kunde jag i alla fall skrika "ÄNTLIGEN" högt och ljudligt, det kändes bra.
 
Men, jag hoppas på Ngugi wa Thiong´O (jag har "En blomma av blod" oläst i bokhyllan - oavsett om han vinner så är det hög tid att läsa den) och en lite del av mig vill alltid att Joyce Carol Otes ska vinna, även om jag tror att hon helt enkelt är för populär och produktiv för att komma på tal.
 
Snart lär vi i alla fall veta och om några timmar är det ett nytt namn på allas läppar, biblioteken har lånat ut allt de har och bokhandlarna är damsugade efter exemplar av verken. Som det ska vara, som sagt.
 
 
 
 

Ny recension: "Gloria" av Åsa Hellberg

Nu har jag en ny recension ute, det är feelgoodromanen "Gloria" av Åsa Hellberg som recenseras på LitteraturMagazinet. Du hittar den här.

Läsmys med Katti

Söndag, kokhett te, choklad och Katti i läsfåtöljen. Det blir bra det här, tror jag nog.


Releasefest för "Dra åt helvete"!

Boken "Dra år helvete - en bok om gräl" av Malin Haawind hade releasefest i går i fantastiskt vackra Villa Adolfsberg på Kungsholmen här i Stockholm. I collaget nedan vill jag lyfta A) Malins hår+outfit - wow! B) omslaget är oerhört vackert och påminner mig om hur jag själv ber folk att dra åt helvete - lite pastelligt, blommigt med förhoppningsvis med stål i ryggen C) rött vin, yummy D) nej, ingen har tantrasex hela tiden (om de säger det så ljuger de bara!). Jag och mitt sällskap njöt av trevligt sällskap, mysiga miljöer och intressanta samtal. #bokendraåthelvete #DraÅtHelvete #MalinHaawind #VillaAdolfsberg #releasefest #bookstagram #releaseparty


Romance i kön!

Efter tips från @romanceeverafter klickade jag hem en Eloisa James och i dag kom den. Helvete, vad sugen jag är men jag har några saker som måste läsas och skrivas först. Men snart! #EloisaJames #WhenBeautyTamedTheBeast #romance #merromanceåtfolket #läsning


bloglovin bloggar Bokbloggar.nu
RSS 2.0