Prostens barnbarn

Har under kvällen drabbats av en oerhörtd längtan efter "Prostens barnbarn" av Eva Bexell
 
 
 
Jag hade alla tre böckerna ("Prostens barnbarn", "Kalabalik hos morfar prosten" och "Upp och hoppa, morfar prosten") och läste dem igen och igen och igen... De utspelade sig på Öland, där jag och min familj också tillbringade varje sommar (och jul, påsk, sportlov och som familjen senare flyttade till), så det var extra kul att Anton, Carl och deras härjade morfar bodde i Borgholm, gick på Tekniska magasinet (leksaksbutik för er som inte vet - och den finns fortfarande kvar) och gjorde saker som jag också gjorde om somrarna. Jag har blandat ihop berättelserna lite, men en av favoritdelarna (och läskigaste) var när Anton stal en tax.... Underbara barndomsminnen!
 
 
 

Feelgood och Fantastik

Nu har Bokhandeln FritzStåhl dragit igång igen, den här gången i LitteraturMagazinets regi. Där finns det bland annat tipslistor från oss i redaktionen och jag tipsar lite inom genrerna Feelgood och Fantastik (för alla åldrar). 
 
Bland Feelgood-tipsen märks bland annat nya favoriter som "Supernova" av Marika King, "En man som heter Ove" av Fredrik Backman och "Överenskommelser" av Simona Ahrnstedt, men även några av mina gamla favoriter som "Sushi för nybörjare" av Marian Keyes och böcker från Joanne Harris som har skrivit bland annat "Choklad".
 
Fantastiktipsen är en salig blanding av böcker som är skrivna för olika åldrar, men som jag tycker kan vara intressanta att läsa - oavsett ålder. Alla har jag läst i vuxen ålder och haft behållning av. Där tipsar jag bland annat om en ny favorit - "Urchin och de dansande stjärnorna" av M I McAllister, Paranormal Romance-boken "Halvvägs till graven" av Jeaniene Frost, humoristiska "Carpe Jugulum" av Terry Pratchett och filosofiska "Jessie Lambs testamente" av Jane Rogers
 
 
Flera av de andra medlemmarna i redaktionen har också tipslistor, bland annat Sebastian Lönnlöv, Henrik Elstad, Vesna Prekopic och Anette Blomqvist
 
Har du läst någon av böckerna som jag tipsar om? I sådana fall, vad tyckte du? Och vad tycker du saknas bland mina tips? Tipsa gärna mig - så att jag kan vidga mina läsvyer lite!
 
 

Dagens viktigaste val: Har ni röstat?!

I dag är det Final och då kan faktiskt vad som helst hända! Efter en lång och bitvis knivig process har kandidaterna röstats fram, ibland i stor vånda (i alla fall för mig). Många gånger har jag blivit irriterad då favoriter röstats ut, men så är det tyvärr - vi har inte alla samma uppfattning om vad som att tilltalande och vad som inte är det. Tur är väl egentligen det.
 
Men, nu är i alla fall det 'bittra slutet', eller kanske 'det spännande klimaxet' här.
 
Du har väl inte glömt att rösta? Du vill väl verkligen att din favorit blir det som väljs ut, före alla andra? då är det bäst att du drar ditt strå till stacken!
 
Rösta, det gör du HÄR
 
 
...och när det gäller mindre viktiga event, så tror ajg att jag håller på Yohio. Bara av princip. 
 
 

Seg februari, men TV-serien blomstrar

Förkylningen, som urartade till bronkit, i kombination med en infekterad tand som var tvungen att rotfyllas, gjorde att februari blev en ganska trött, grå och tråkig månad. Den hade absolut sina ljusglimtar, men överlag var det faktiskt segt. Speciellt när man hostade så att lungorna nästan följde med upp, låg utslagen av febern, alternativt satt med uppspärrade käkar och väntade på att nerverna i den attans tanden skulle dras ut. Inte för att klaga, jag är frisk nu och tanden är snart fixad, men jag har haft roligare månader (det är här, mitt i självömkansträsket jag brukar påminna mig om att jag har haft malaria, blivit biten av djur som lagt sina ägg i mig och haft maginfektionerna från helvetet. Bland annat. Så det är synd att klaga). 
 
Tröttheten innebar att det blev utrymme för en del mer stillsammare aktiviteter så inte krävde min hjärnas absoluta närvaro. Ergo, jag återupplivade TV-serieintresset. Hittills har det intresset innefattat hela Buffy The Vampire Slayer säsong 1 och Super Fun Night säsong 1, delar av Spartacus Blood and Sand samt två nya favoriter - Helix oxh True Detective. Självklart hänger Naruto Shippuuden med - det är självskrivet. 
 
(En kommentar om Helix - jag tycker att Walking Dead är liiite för läskigt att titta på innan läggdags och optade därför för ett annat val. Tja, Helix är en ny favorit, men det vete katten om det är något enklare att sova om nätterna....)
 
Men, nu har det ju varit bokrea, så TV-serierna kommer förmodligen snart att få stryka på foten igen. Som vanligt går allt i perioder. 
 
Vilka TV-serier tittar ni på när ni är allmänt trötta och sega? Tips mottages tacksamt!
 
 

bloglovin bloggar Bokbloggar.nu
RSS 2.0