Emmas boktips!

Finns ute på Gazet nu! Den här veckan tipsar jag om Johan Theorin! 

Är litteraturvärlden ett pyjmasparty?

Läste den här krönikan av Jonas Thente, om en litteraturvärld som håller på att utvecklas till ett enda stort pyjamasparty där ingen verkligen vågar att kritisera någon annan, att det bara skall vara mingel, ryggdunkningar och gos hela vägen. Läs den här
 
Nu till den stora frågan, vad tycker ni? Kan ni uttrycka er precis som ni vill i era recensioner? Drar ni er för att såga böcker för att författaren kanske blir ledsen? Har ni följt bloggare som skrivit böcker och sedan insett att ni inte gillar det ni läser? Hur tänker ni?
 
Själv tycker jag att jag kan skriva det jag tycker när jag recenserar, men jag väljer mycket noga vilka ord jag väljer. Tycker man inte om något så behöver man inte uttrycka sig på ett grovt sätt, ingen blir ett bättre författare av att höra X:s bok är SKIT, fyoblä etc. Man kan faktiskt uttrycka sina åsikter, även om de är negativa, på ett nyanserat sätt, kanske lite mer "den här delen var bra, den här delen behöver utvecklas mer". Hänger ni med? Det viktigaste är ändå att man inte ruckar på det man vill säga, att man inte gör avkall på sin egen uppfattning. För då blir det verkligen pyjamasparty på riktigt....
 
Men vist är det en balansgång. Jag har böcker som jag har längtat efter, hoppats på att de skall ta mig med storm och sedan gör de inte det. Jag blir besviken, men vill inte vara det, vill helst att det skall vara strålande och underbart och så är det inte som så. Det blir svårt. Måste bita i det sura äpplet. Och klarar kanske inte av det till 100% just för att jag egentligen vill skriva "SKIT" över det, men tycker att ingen författare förtjänar att få det kastat i ansiktet.
 
Fast jag skall inte sätta mig själv på alltför höga hästar - även jag har gjort det, i min recension av "Catwalk" av Georgina Newbery. Tyvärr, den förtjänade verkligen att brinna...

Alla de där som försvann i flytten...

Eller, de försvann inte, men jag vet bara inte längre vart de är. Någonstans i röran som är mina tillhörigheter just nu. "Vad?!" tänker ni säkert "har hon inte rett ut allt från Afrikaflytten ännu, men hallå!".
Nej, kan jag bara svara lungt på det, det har inte hunnits med och plats finns det inte heller, inte ännu. Inte på ett tag. Förhoppningsvis snart, men man vet ju aldrig.
 
"Midnattbarnen" vet jag inte ens exakt vart den är, tillsammans med det lilla bokmärket som min kompis fick med när hon köpte den på något antikvariat i Indien ligger kvar i den, någonstans i röran av mina bokväskor (och det har ju blivit en del genom åren). Men den kommer väl fram, precis som allt annat. Det som göms i snö, vet ni. Det är precis likadant med gamla bokväskor!
 

Boktipset!

Boktipset på Gazet är ute nu, den här veckan är det "Förbjuden frukt" av Sarah Addison Allen som gäller!
 
Du hittar det HÄR!

Tjat om hösten

Det är så mycket tjat om hösten nu, tycker jag. Bara för att augusti har börjat så betyder ju ine det att sommaren är slut, hörrni! Glöm inte det! Okej, jag är oerhört förtjust i att Höstens Bokkatalog har kommit (här ser ni mina föräldrars katt som bestämde sig för att använda den som en rejäl liggdyna), men förutom det så är det inte höst ännu, i alla fall inte på minst tre veckor! Och hör sen!
 
 

bloglovin bloggar Bokbloggar.nu
RSS 2.0