Tänka sig...

När man bloggar frågor till en författare så blir det ju ofta retoriska frågor - jag räknar i alla flal väldigt sällan med att de ska svara. Det blir ju liste spekulerande "om-om". Oftast har de ju tusen andra frågor som ligger och skvalpar på nätet - från bloggare, recensenter, egna läsare, troll - you name it.
 
Men, häromdagen skrev jag om skräckförfattaren Andreas Roman, och att jag har gått på en författarträff med honom, men glömt både hjärnan och frågorna hemma, då jag inte kunde få ur mig en enda intressant fråga på plats, men hade massor i bakhuvudet när jag gick därifrån. Så jag bloggade om det istället.
 
Och tänka sig, jag fick svar. Glad jag blev, kan jag lungt säga.
 
 

Hjärnkapaciteten funderar över framtiden

Den för mig nya genren zombiechicklitt tilltalar mig en hel del, men det är bara ett litet, kanske till och med obetydligt dilemma med att läsa böcker om den stundande zombiepokalypsen. I alla fall om det är precis före jag släcker och ska sova.
 
Då sysselsätter sig nämligen hela min hjärna och all dess kapacitet med att planera inför den kommande zombieapokalypsen. Inte OM den kommer, utan NÄR. Och listan börjar bli lång nu.
 
För att överleva på ett bekvämt sätt i Sverige så behöver man ganska mycket, har jag kommit fram till. En isolerad farm. Miltals av två meter höga stängsel. Solcellsenergi. Kakelugnar. Egen brunn med tillhörande pump. Taggtråd. Jakttorn. Vapen och ammunition. Enorma grönsaksland. Konservreserver. Ved. Pilbåge och pilar. Reserv av sängklader. Medicin. 
 
Jag kan fortsätta i evighet, jag har hållit på med det här i ett par nätter nu....
 
 

Just det...

...jag bloggade om läsning och och vikten av att ha ett utvecklat biblioteket för ett par dagar sedan.
Du hittar det här! 

Snart är det dags....

....för den andra bokcirkelträffen med medlemmarna i Vampyrbokcirkeln! Vi träffas i morgon på FB på initiativ av Cicci på Ciccis Bokblogg och den här gången har vi tema med "En vampyrs bekännelse". Läsa originalboken, titta på filmen samt läsa den grafiska romanen "Interview with the Vampire: Claudia's Story". Ser fram emot det, tror på intressanta diskussioner.
 

Zombiechicklitt

 
Jag tror jag har hittat lösningen på min läströtthet.Lästristess. Läsleda. Eller vad man nu vill kalla det. Det som gör att jag inte läser som jag brukar/borde/ska. Förhoppningsvis krävs det bara lite Zombiechicklitt för att skaka igång mig!
 

Längtan efter Fantasy

DNs Lotta Olsson fick precis det sagt som jag också funderar på ibland. Varför kan inte JAG hitta en magisk garderob, en gömd plattform eller mystisk mur? Upptäcka det som är dolt, det som ligger under ytan, lite som glittrande glasskärvor som sjunkit ner i snön? Den har några veckor på nacken, så jag är väl sista av alla, men den är fortfarande läsvärd. Du hittar den här
 
Men, det där med att höra röster i vinden, det får mig att tänka på Cornelia Karlsson i "Jag såg henne idag i receptionen" och då får det inte alls samma trevliga klang.

Kulturkatter

Även när hjärnan är trög och läsningen undanprioriterad så finns alltid intresser för kulturkatter.

Vet ni vem det här representerar...?

För ett par dagar sedan hade Google sin logga på söksidan utbytt för att hylla en känd författare och jag blev genast glad då det är en gammal favorit.
 
Är det någon av er som har koll på dem det är?
 
 
 

Svårt att fokusera

Sedan slutet av januari har jag haft oerhört svårt att fokusera på min läsning. Jag vet inte riktigt vart det kommer ifrån - lägenheten är full av spännande olästa böcker, jag gjorde riktiga fynd på bokrean då jag hittade några trevliga lagerrensningar och jag har haft en del tid över på sista tiden. Fast inte så mycket tid som det varit tidigare då jag kommit i gång med träningen, fastnat i "Big Bang Theory" och tris så attans bra med jobbet.Så jag ahr det jättebra, det är absolut inte det. Men läsningen...?
 
Just nu ströläser jag en massa och det blir inte ritkigt bättre, men jag tänker att det är väl bara att vänta ut det. Därför läser jag just nu om bröd, galna vampyrer i New Orleans samt del tre i "The Dresden Files". Förhoppningsvis kan någon väcka mig ur min slummer.

Veckans läsning...

...har det inte varit så mycket bevänt med. Det har varit så mycket annat på fritiden. Träning, middagar, resa, och, sist men inte minst, Dr. Sheldon Cooper & Co. Men, i torsdags på väg hem från Skövde hann jag med en hel del, trots att jag var tvungen att pausa för hålla undan illamåendet ibland.
 

Ny krönika ute nu!

På LitteraturMagazinet - Visa mig din bokhylla så ska jag visa dig vem du är....
 
För visst är bokhyllan det första vi tittar i när vi är på besök hos andra?! :-)

Det blev en liten hög...

...från SF-bokhandelns rea/lagerresning, som jag tidigare nämnde. Betydligt fler än vad jag tänkte mig, måste jag tillstå. Och jag gick en lov in på avdleningarna som inte var på rea, därav Jim Butcher och Laurell K. Hamilton. Det intressanta i det hela är att februari 2013 har varit en av mina segaste läsmånader, någonsin. Men lusten är det absolut inget fel på. Någon gång kommer ju all den tid som försvinner iväg till annat tillbaka, eller hur?
 

SF-bokhandelns rea/lagerrensning

Ja, bilder kommer inom kort.
 
Men en snabb reflektion;
 
Hyllorna där talade om för mig hur lite jag egentligen kan om modern fantasy. Nedslående.
 
Men samtidigt, så mycket nytt jag har att läsa! Uppiggande!

Bara att notera...

...att länken till mitt FB inte funkar längre, då jag har varit inne och ändrat ägarsidan. 
Här finns den nu för tiden.
 
Om det nu var någon som undrade. 
 
 
Dessutom, min senaste vecka har varit galet fokuserat på bokrean, men inte så mycket på läsning, tyvärr. Lästiden har till största delen tilbringats med "The Big Bang Theory". Damn you, Sheldon Cooper!
 
 
 

bloglovin bloggar Bokbloggar.nu
RSS 2.0