Keywords for finding this blog!

Något som jag verkligen uppskattar med Google Analytics är att jag kan se vilka sökord som har använts för att hitta min blogg. Lite kul att se, folk som har sökt på boktitlar, författare, Nobelprisspekulationer, Bokmässan i Göteborg etc. Mycket intressant, för det är sådant jag själv googlar med jämna mellanrum. Det enda jag är lite förvånad över är att jag väldigt sällan har Afrikarelaterade sökord kopplade till mig, jag bloggar ju ändå rätt mycket om mitt liv i Tanzania, fattigdom, jämställdhet, religiösa skillnader etc, men det finns säkert mer nischade bloggar som man kan vända sig till, antar jag.

 

Men, tillbaka till sökorden. Intressanta, absolut, men roliga, det är mina sökord inte. Jag brukar alltid fnissa glatt när andra bloggare listar vad de hittar för sökord till sin blogg. Roligast i bokbloggarvärlden var ändå Lingonhjärtas som hon delade med sig av på Facebook, "lingon porr" (nej, jag tänker inte spekulera i vad den googlingen var ute efter och det gjorde inte hon heller), men förövrigt är det, av naturliga skäl, rätt sparsmakat på alltför vidlyftiga sökningar. Som, en bloggande vän till mig, hon får alltid sökningar på ordet "bajs" till sin blogg. Man kan ju reflektera över varför just det händer....

 

Samtidigt funderar jag, det borde ju finns en massa intressanta sökord som man kan koppla till bokbloggar? Förutom just "bok + blogg". Inte för att det är något fel med det, absolut, men söks det inte på mer detaljeraedes saker?  Lingvistik, filosofi, religionsanknytningar etc? Eller är det bara jag som bloggar så trist att dessa sökningar inte hamnar hos mig?

 

Och en rejäl andel rätt oanständiga... sexiga bibliotikarier, bokhylleporr, erotisk läsning?

 

Vad är det roligaste sökord som du någonsin har fått?

 


Kommentarer
Postat av: Trillingnöten

Jag tyckte att "galen sur tant" var ganska rolig! hahahaha...den hade jag fått förra veckan. Vet inte varför den hänvisade till min blogg!

2011-10-03 @ 14:08:14
URL: http://vilsnajollen.blogspot.com
Postat av: Lingonhjärta

Jag få mestadels (förutom författargooglingar) konstiga googlingar :) Ibland får jag någon som har med Argentina att göra men inte så ofta. Konstigt att du inte får mer på Afrika tycker jag. Fast "lingon porr" var helt klart bland det roligaste jag fått :)



"Galen sur tant" är också riktigt roligt!

2011-10-03 @ 14:27:34
URL: http://www.lingonhjarta.com
Postat av: Nea

För någon vecka sedan var det någon som sökte på "blodog hjärna" och hamnade hos mig av någon anledning. Jag misstänker att den personen blev rätt besviken. Annars brukar jag mest ha olika boktitlar bland sökorden.

2011-10-03 @ 14:53:48
URL: http://boknea.blogspot.com
Postat av: Hannah - OnewayCommunication

Haha! Jag var tvungen att gå och kolla, och jag tycker verkligen att det är skitkul att någon googlat "bästa hemmaspa tipsen" och fått upp det här inlägget hos mig:

http://www.onewaycommunication.co/?p=21

2011-10-03 @ 20:00:31
URL: http://onewaycommunication.co
Postat av: Emmas Bokhylla

Haha, massor av roliga sokningar ni har fatt! Jag kanske skall skriva ett inlagg om en galen sur tant som sysslar med lingon porr tillsammans emd sin blodiga hjarna, men aven gillar hemmaspa! :-) Da borde alla sokningarna passa mig! :-)



2011-10-04 @ 09:17:39
URL: http://emmasbokhylla.blogg.se/
Postat av: MarySaintMary

Några godingar från min blogg:

gick i stöpet

vanliga jävla muffins

teckenspråk jävla kaninjävel (i olika varianter)

här finns fittor ppå lager

"en jordgubbe"

räkor i fittan

afrika porno filmer

fittans användningsområden

potter halv blod prinsen jag blir galen jag vill se den

2011-10-04 @ 22:20:37
URL: http://marysaintmary.wordpress.com
Postat av: Emmas Bokhylla

räkor i fittan?!

Folk är otäcka, riktigt jäkla otäcka....

2011-10-05 @ 07:39:21
URL: http://emmasbokhylla.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin bloggar Bokbloggar.nu
RSS 2.0