Mombasa i bilder!

Vi hann med en hel del under dagarna i Mombasa, massor rent ut sagt, men alla trehundrafemtioelva bilderna är nog inte av något större intresse och jag glömde att ta med kameran/det var inte lämpligt att fotografera på en del ställen och tur är väl kanske det (annars hade det blivit plaskbilder från vattenrutchkanan och chockbilder från kenyanska nattklubbars dansföreställningar....). Men, här kommer lite i urval:

 

 

Vi besökte Fort Jesus, som byggdes i slutet av 1500-talet av portugiserna. I slutet av 1600-talet erövrades fortet av araberna, som höll det fram till sent 1700-tal då britterna invarderade och de hade det fram till självständigheten. Fortet användes både för förvaring av slavar och som fängelse. I deras Museum såg jag den här tallriken som har bärgats av dykare från ett skepp som sjönk i mitten av 1600-talet. Jag älskar museum och historia och blir alltid fänglsad av detaljer som den här. Vem var 'M'? Vem har gjort tallriken? För vem beställdes den? Vad var dess syfte? Tyvärr fanns det inga svar i montern.

 

Ett stycke levande historia, en ca 150 år gammal sköldpadda.

Dagen efter besökte vill Heller's Nature Park, ett gammalt gruvomrade som övergavs på 1960-talet och efter att ha skapat en massa problem för lokalbefolkningen (stillastående vatten som gav malariamyggen en massa plats att föröka sig på och utsläpp av en massa stendamm som orsakade sjukdomar i de närliggande byarna) så beslutade gruvföretaget att omvandla området till en ekopark under tidigt 1970-tal. I dag är hela området ett naturreservat med oerhörda mängder djur, fiskar, träd och växter.

 

Krokodil, okänd ålder.

 

På väg till Malindi (mindre stad norr om Mombasa, full av tjusiga villor tillhörande rika européer, vanligtvis italiernare) så passerade vi butiken Dancing Elephant som sålde bland annat gårdsprodukter.

 

På väg till Malindi svängde vi av och tog en drink nere vid stranden. Amazing, trots att det finns massor av läckra stränder här i DSM så är det alltid nägot speciellt när man är på en semesterstrand. Inte samma sak, liksom.

 

Kenyansk katt.

Älskar katter. Den här ser dock lite djävulsk ut, måste jag erkänna.

 

Sabaki Bridge

För några år sedan (5-6 skulle jag tro) så skedde här en olycka där en buss med 60+ passagerare krachade igenom räcket och ner i floden. Tydligen är den både djup, slammig och full av krokodiler och trots ett specialteam med dykare inkallade från Sydafrika så hittades inte bussen och inte en enda passagerare. Sedan dess säger lokalbefolkningen att Djävulen bor under den bron, vad skulle annars ha kunnat orsaka sådana hemskheter?

 

Lunch i centrala Mombasa.
En Irländsk Pub är alltid en Irländsk Pub, vare sig den ligger i London, Stockholm eller Mombasa.

 

 

 

 

 

 

 


Kommentarer
Postat av: Duktiga Tjejen

Kul att se bilderna! Men fy vad hemskt det med floden, känns helt overkligt att bussen inte ens återfanns...huuuuh.

2011-05-03 @ 11:19:21
URL: http://duktigatjejen.blogspot.com
Postat av: Hanneles bokparadis på Hisingen

jag har aldrig sett en krokodil (utom i frysdisken)

2011-05-04 @ 08:52:31
URL: http://hannelesbibliotek.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin bloggar Bokbloggar.nu
RSS 2.0