Falling out of Fashion av Karen Yampolsky

 

 


Jill White kommer från en obalanserad hippiefamilj i Georgia, har gått på stipendier genom tjusig prep-school (mobbad som attan) och bohemskt college (äntlige träffar hon riktiga vänner) och har arbetat sig upp i New Yorks mediavärld, först som Media Wonderkid när hon gör braksuccé av nya tonårsmagazinet Cheeky, senare som grundare av magazinet Jill, det vassaste och coolaste som funnits på flera år. Jill har precis köpts upp av ett större mediaföretag och för en gångs skull finns det massor av pengar och förmåner över för hennes tidning och personal. Jill är gift med Josh, pjäsförfattare, gravid med deras första barn och tycker att livet är ganska så underbart.


Men snart börjar saker och ting gå mer eller mindre åt helvete. Jill får plötsligt missfall och trots upprepade fertilitetsbehandlingar så blir hon inte gravid igen. Hennes nya chef börjar dra in förmånerna för hennes publikation, kräva allt större förändringar samt anställer en ny publicist som inte alls verkar kunna eller ens vilja sälja in tidningen till eventuella annonsörer. Långsamt inser Jill att hennes hårda slit under flera års tid långsamt håller på att malas sönder frågan är bara vad hon kan göra åt saken?


Jag gillade den här boken, den var annorlunda mot ”vanlig” chicklitt – inga taffliga kärlekshistorier utan fokus på något annorlunda, stenhård karriär (vilket i sig är rätt vanligt, det medger jag) och ofrivillig barnlöshet. Jill som karaktär är väldigt mänsklig, inte bara den där supersnälla tjejen som man alltid skall identifiera sig med, utan hon blir arg, sur, är egoistisk men samtidigt väldigt lojal med sina vänner och sin man. En person man gärna skulle ha som vän i verkliga livet. Jag gillar henne så pass mycket att jag förlåter det sockersöta slutet, som annars skulle ha gett mig diabetes….

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin bloggar Bokbloggar.nu
RSS 2.0