Allt exploderar i Tanzania!

Ganska ofta, i alla fall.

 

I garkvall, runt 21-22 tiden, sa hordes avlagsna explosioner (ratt rejala, trots att de var valdigt langt borta) och kraftigt ljussken sags vid horisonten. Vi fragade grannarna och de berattade att en av arméns ammunitonslager ute i omradet vid flygplatsen hade exploderat (eller, pa nagot satt satts i brand och alla sprangamnena dar inne korde loss hej villt). Vi bor ca 11 km fran flygplatsen, och fonstrena skakade rejalt, sa jag kan tanka mig vilken panik det orsakade for alla dem som bor dar ute!

 

Enligt medierna i morse sa flydde folk i panik (sa klart, vem skulle inte gora det?!) och det finns rapporter om dodsfall, men inget som ar bekraftat till 100%, ett uttalande kommer vid lunchtid.

 

Det skickades ut mass-SMS av hogsta polisbefalet vid femtiden i morse att det var en olycka, att laget var under kontroll och manade alla till lugn, sa jag ar pa jobbet som vanligt, saklart. Flera kollegor har dock inte kommit till jobbet i dag, har pratat med en del, men inte med alla, och man gar omkring och undrar lite, onekligen, vad som har hant. Det gar runt en massa SMS i dag, folk kollar om alla ar okej. Hittills har jag inte hort nagon som inte ar det, men det ar val en tidsfraga. Jo, en kollega ar ute och letar efter sin forsvunna bror, jag hoppas verkligen att han hittas oskadd!

 

Det har ar inte forsta gangen det har hander, senast var det for ca 1 ar sedan, en liknande olycka som skakade hela Dar es Salaam, dodade folk och drev dem pa flykt. Nar skall folk lara sig att man inte kan ha depaer med sprangamnen inne i befolkade omraden?! I alla fall om man inte kan skota sakerheten?

 

Har kan ni lasa om explosionerna pa dn.se!

 


Kommentarer
Postat av: snowflake

Usch vad otäckt. Hoppas alla dina arbetskamrater har klarat sig.

2011-02-17 @ 09:52:40
URL: http://snowflakesinrain.wordpress.com
Postat av: Bokomaten

Herregud, vilket liv du lever! Hopas verkligen alla dina kollegor och nära när ok!

2011-02-17 @ 11:02:07
URL: http://bokomaten.blogspot.com
Postat av: Bokomaten

Herregud, vilket liv du lever! Hoppas verkligen alla dina nära och kollegor är ok! Stor kram från Sverige!

2011-02-17 @ 11:02:49
URL: http://bokomaten.blogspot.com
Postat av: Magnolia

Det verkar onekligen vara rätt händelserikt där du bor, hoppas att allt lugnar ner sig och att inte allt för många människor skadats.

2011-02-17 @ 19:15:02
URL: http://magnoliatorget.blogspot.com
Postat av: Emmas Bokhylla

Snowflake: ja, aslaskigt! Men, hittills har alla kolelgor varit okej, ingen har saknats, vad jag ahr fatt hora (det ar ett ratt stort foretag jag arbetar pa).



Bokomaten: Tack, kram tillbaka! Hittills sa verkar alla vara okej!



Magnolia: ja, har hader det saker hela tiden! dodssiffran ar uppe i 32 och de skadade i 145 (officiella siffror, alltsa).



2011-02-18 @ 09:13:40
URL: http://emmasbokhylla.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin bloggar Bokbloggar.nu
RSS 2.0