Parallel Lies av Stella Duffy

 Yana Ivanova är, trots sin ungdom, en levande Hollywood-legend. Vacker, begåvad, ödmjuk och tillsammans med sin pojkvän, såpaskådisen Jimmy, ett av de mest Lyckade Paren som respekteras av alla. Hon har en solskenshistoria bakom sig, uppvuxen i en liten stad någonstans mellan Moskva och Novosibirsk, upptäckt under en skolresa till England vilket ledde till en kometkarriär inom filmen.

 
Nu bor hon i ett stort lyxigt hus i Hollywood Stjärne-liv, med all ångest och problem som det tillför. I huset bor hennes pojkvän Jimmy och hennes assistent Penny. Penny anser sig vara på toppen av sin karriär – hon är lyxversionen av en assistent, som ser till att Yana får alla treats som hon behöver och gör att hon kan prestera i alla lägen. Penny är också känd för att festa och ligga runt en del, men vad (nästan) ingen vet är att enda anledningen till att hon gör det är för att dölja det faktum att det är hon, inte Jimmy, som ligger med Yana.

 
För Jimmy är egentligen bara en inhyrd pojkvän, som mot en skjuts i karriären (och bra betalt) agerar som Yanas kille, för att det gagnar dem båda. Enligt både Yana och hennes agent Felix så finns det inga lesbiska SuperStjärnor, för de som har kommit ut har det snabbt gått utför, och det vill ingen skall hända Yana, alltså måste det till alla pris döljas. Och Penny, som egentligen vill ha ett vanligt liv med Yana, måste foga sig, annars finns det ingen plats för henne kvar i Yanas liv.

 
Allt rullar på och fungerar rätt bra, fram till dess att det börjar dyka upp anonyma hotbrev från någon som verkar vet hur det ligger till i huset, och som inte alls skulle dra sig för att släpa fram allt i offentlighetens ljus. Yana och Penny måste nu göra allt de kan för att hitta den som hotar dem och ser till att göra sig av med problemet och det är fort, innan någon slår på stora mediatrumman…

 
Det här är den första boken jag har läst av Stella Duffy, jag hittade den i rea-korgen på A Novel Idea och jag blev verkligen glatt överraskad! Baksidetexten fick den att låta lite halvtrist och jag har väntat rätt länge med att läsa den, men oj, fel jag hade! Jag njöt verkligen av det krispiga språket och det faktum om att jag hade kommit över en chick-litt som inte följde det vanliga konceptet och var full av överraskande twists and turns! Och sen är jag hjärtligt trött på att det ofta inom just chick-litt skall finnas en homosexuell side-kick, alltid killar, aldrig några ordentliga utvecklade karaktärer (som inte är stereotypa). Kanske har jag läst fel slags chick-litt (tips mottages tacksamt), men det är var verkligen en frisk fläkt och jag sträckläste sista halvan av boken, ivrig att få reda på vem som lurar vem i hela historien!

Kommentarer
Postat av: Stella Duffy

perhaps the reason you enjoyed this book, as someone who says you are tired of chick-lit, is that it ISN'T chick-lit?! In the UK (and despite the pink cover - not my fault!) it was marketed as a literary novel, in the US where it comes out this October, it will be sold as lesbian/thriller. If this is the kind of work you enjoy, you might want to find more women crime writers. You could start with Tart Noir, the anthology I edited with Lauren Henderson, as an intro to many other women writing crime/literary as well as chick-lit fiction.

I'm glad you enjoyed this one!

best wishes,

Stella Duffy

2010-09-11 @ 14:28:47
URL: http://stelladuffy.wordpress.com
Postat av: Anna Johansson

roligt tips - kul också att du fått feedback från författaren. Coolt!

2010-09-12 @ 18:10:52
URL: http://joanna-ochdagarnagar.blogspot.com/
Postat av: Emmas Bokhylla

Dear Stella,Thank you for taking your time to visit my blog and reply to my post, I was really happy (and a bit shocked, it does not happen that often).You are definitely right, just because the cover is pink does not mean that it is chick-lit and I can understand that it's frustrating for you. For me, it's a bit embarrassing since there's recently been a big debate on Swedish bookblogs regarding the problem that a large part of the literature written by women are being wrongly labeled as "chick-lit" (or something similar) and I totally agreed. Now - I made the mistake myself, showing my prejudices out in the open! I will do better in the future!Also, a big thanks for the tips on books, I will make sure to look into them!Best regards,

Emma2010-09-15 @ 11:24:16
URL: http://mmasbokhylla.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin bloggar Bokbloggar.nu
RSS 2.0