Beautiful Blogger Award!

 

 

Mitt första Award, som jag fick av Lisa på I Hyllan med motivationen;

 

"...bor och arbetar i Tanzania (bara det! här är mitt intresse väckt i alla fall:)), läser och skriver om bokupplevelser och vill ha hjälp med att dra igång Book Blog Awards!"

 

TACK så mycket Lisa, vad kul att du gillar min blogg, vad glad jag blir! När man tagit emot awarden ska man:

 

♦ kopiera in awardbilden i din blogg för att visa att du har fått den
♦ tacka och länka till den som nominerade dig
♦ nominera sju andra bloggare och länka till dem
♦ berätta sju intressanta saker om dig själv

 

Nu börjar det krångliga - man får bara nominera sju bloggar...Ajaj, nu måste jag tänka till lite, och jag antar att man inte får nominera den man har fått awarden av...  Eller, hur skall man egentligen välja, jag har ju hur många som helst som jag läser varje vecka!

 

Men okej, man MÅSTE ju bestämma sig, så här kommer i alla fall sju bloggar som jag läser regelbundet, uppskattar väldigt mycket och tycker att de förtjänar en Award!

 

Bookwitch på svenska
Skriver alltid träffande och roligt - samt möter en massa spännande författare som man får både bilder och uttalande ifrån! Och favoriten Terry Pratchett fick mig som sagt knäsvag... :-)

 

Läsdagboken
Skriver från London med stor humor och mycket fokus på brittisk litteratur (me like!) och delar med sig av sina invigningsmingel för sitt bibliotek - vilket jag älskar och är lite avundsjuk på - jag vill också ha ett bibliotek!

 

Snowflakes in Rain
Här får jag alltid en massa bra tips, intressant läsning eller en smil när det behövs!

 

Enbokcirkelföralla
Karin på en bokcrikel för alla har en alldeles fantastisk energi, bokcirklar, bloggar, skaffar egen domän, skriver inlägg, svarar på allt samt jobbar förmodligen extremt mycket i sådana spännande tider som vi lever i. Hade jag bara hälften av hennes energi så skulle den där romanen jag drömt så länge om att skriva vara klar för läääänge sedan...!

 

Hanneles bok-paradis
Hanneles blogg är fylld av poesi, nostalgitrippar, äldre böcker, coola omslag och allt sädant som jag gillar, så här hänger jag en del!

 

...och dagarna går
Joanna skriver roligt, intressant och humoristiskt och jag gillar det jag läser! Dessutom läser hon en massa spännande afrikansk litteratur och är med i Enbokcirkelförallas läsutmaning "Med Afrika i Fokus", precis som jag!

 

It's all about books
En relativt ny bekantskap för mig som jag har tagit till mig snabbt, insitksfullt och med en bra blandning som aldrig blir tråkig!

 

 

Och sen var det där med sju intressanta saker om mig själv. Då kommer man nog onekligen till frågan "vad är egentligen intressant om en annan person?" och "hur många detaljer vill man egentligen veta?". Och vem besämmer svaren på ovanstående frågor? Tja, eftersom det här är min blogg, så kan man väl säga att just i det här fallet så är det jag som bestämmer... Här komemr i alla fall sju saker om mig!

 

-Jag älskar hästar, red på ridskola i tio års tid och drömde när jag var liten om att bli hoppryttare. Dock var jag inte riktigt av sådant material, inte tillräckligt modig, inte tillräckligt talangfull, men älskade det i alla fall.

 

-Jag tycker mycket om katter och har för tillfället en grårandig afrikansk huskatt som jag planerar att ta med mig hem till Sverige, kosta vad det kosta vill. Skriver dessutom om kattrelaterade saker i klubbtidningen för en av Sveriges största kattklubbar.

 

- Jag har bott i Tanzania sedan februari 2008 och arbetar som Marknadsföringschef på ett lokalt företag.

 

- Jag har haft malaria, april 2008 och hade en jäkla tur, fick medicin fort och var bara sjuk någon dag. Vid det tillfället åt jag Lariam, väldigt starka förebyggande mediciner, som gav mig mardrömmar med hallucinationer. Eftersom det tydligen inte hjälpte och jag fick malaria i alla fall, så slutade jag äta den och har inte haft malaria sedan dess....

 

- Däremot så har jag blivit biten av mangoflugor två gånger, vilket resulterade i ett antal besök hos läkaren. En Mangofluga lägger nämligen ägg när den biter, ägget lägger sig under huden och gräver sig in för att bilda en larv. Detta resulterar i mycket stora svullnader med varbildning etc. medans larven gror inne i kroppen. Botas med antibiotika (i from av både piller och salva) samt avmaskning (jag kände mig som en medelstor katt). Läkaren var övertygad om att jag hade fått dem genom katten som bökade ute i trädgården och sedan kom och låg i min säng. Vet inte om det stämmer, men sedan vi flyttade till lägenhet så har det inte hänt igen...

 

-Jag älskar bokserier, som de om Lotta, Britta och Silver, Annika, Isfolket, Belgarion och Sookie.

 

-Jag har massor av skäms-litteratur, som jag kanske/kanske inte kommer att skriva om här på bloggen. Förmodligen lutar det åt Kanske Inte, menmen, you never know....

 

Det blev sju nu, eller hur?

 


Kommentarer
Postat av: It's all about Books

Men åh vad glad jag blir för nomineringen!! Tusen tack!Mycket spännande att få läsa lite mer om dig också, t.ex. vad du jobbar med och hur länge du har bott i Tanzania. Är verkligen nyfiken på hur du hamnade just där, hur du bor, hur du lever och annat spännande. Det om mangoflugan låter otroligt läskigt...huuuva!

2010-09-14 @ 17:44:49
URL: http://itsallaboutmesbooks.blogspot.com
Postat av: snowflake

Tack tack tack!Och herregud, vad läskigt det låter med mangoflugor! Jag kommer att titta på mangofrukterna på ett helt annat sätt hädanefter...

2010-09-15 @ 10:13:58
URL: http://snowflakesinrain.wordpress.com
Postat av: Mind the Book - Läsdagboken

tack för awarden och de fina orden, Emma!

2010-09-15 @ 11:23:52
URL: http://lasdagboken.blogdns.com
Postat av: Hanneles bok-paradis

Tack så hemskt mycket för de gulliga orden, kram.

2010-09-15 @ 13:31:00
URL: http://hannelesbibliotek.blogspot.com/
Postat av: Anna Johansson

Tack för din nominering, det var roligt att läsa att du uppskattar mina små tankar... Nu ska jag börja fundera på vilka bloggar jag ska skicka vidare till.

2010-09-15 @ 18:37:06
URL: http://joanna-ochdagarnagar.blogspot.com/
Postat av: bookwitch

Då var det gjort. Tack.

2010-09-19 @ 19:11:27
URL: http://bookwitch.wordpress.com
Postat av: Elenor Nilsson

Grattis Emma! Verkligen jättekul för dig coh din fina blogg!

2011-01-05 @ 13:50:36
Postat av: Arnteline

Enjoyed browsing through the site. Keep up the good work.

2011-02-14 @ 16:02:11
URL: http://arnteline.blogstie.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin bloggar Bokbloggar.nu
RSS 2.0