Charity Bazaar at IST

 

 

Lördagen 20e November var det dags för The Diplomatic Spouses Groups’ Annual Charity Bazaar som anordnas på International School of Tanganyika.


Här säljs det allt möjligt, men för mig var de stora attraktionerna först och främst två saker: hallen med second hand och internationella hallen, där alla de olika länderna representerade har bord där de säljer lite av varje – vanligtvis mat och hantverk från deras land (eller inspirerat av deras land) och alla vinster går till utvalda välgörenhetsprojekt.




Jag skyndade mig faktiskt hem från jobbet extra tidigt (alltså, vi slutar 13.00 på lördagar, men extra tidigt för mig betyder att jag åker vid 13.30, vanligtvis jobbar jag över till i alla fall 14.30) bara för att hinna med en mycket viktig sak: nämligen att inte missa KANELBULLARNA som säljs i Internationella hallen, förra året fick jag nämligen den sista påsen… Sverige, Finland, Danmark och Norge har nämligen ett långbord där som alltid drar en massa folk. I år hade Sverige kanelbullar och lussekatter samt specialtillverkade brickor, Finland hade tjusiga pepparkakshus, Danmark juldekorationer och Haribo-godis och Norge hade mat (lax, mjölkchoklad, leverpastej och mesost). Bland annat.




I år hade Sverigearrangörerna bakat extra mycket bullar och det fanns till min glädje mycket kvar när jag kom, så jag nappade direkt två påsar plus den sista påsen med lussekatter till 1a advent nästa helg (jag var nog lite forcerad, stackars damen som stod där när jag kom), jag var överlycklig, jag har saknat dem något enormt (och åt fyra styckna i bilen på väg hem, det blev ingen lunch för mig i går). Nu kanske du tänker i ditt stilla sinne ” so what, baka dina egna bullar så slipper du stressa så mycket”. Men, det handlar inte riktigt om det. Jag kanske inte kan förklara det mer än så här; jag kan baka kanelbullar själv (speciellt med en fästman som kommer från en bagarfamilj), självklart, men det blir oftast inte som så, jag vet inte varför. Kanske för att jag jobbar en massa, inte har tillgång till en tvättmaskin och tycker om att socialisera med mina vänner, men det är väl lika för alla, eller hur? Men jag vet inte, en enkel lycka för mig är en påse hembakta kanelbullar som är bakad av någon annan, och det fann jag massor av på IST i lördags.


Vad jag också fann massor av var böcker, eftersom det självklart är anledningen till att jag är så förtjust i second hand-hallen (i ISTs gymnastiksal, ganska lik vilken svensk gymnastiksal som helst). Förra året när jag kom var det ganska utplockat men i år fanns det mycket kvar att rota bland. Jag borde ha plockat fram kameran, för det var en underbar blandning av böcker, och förvånansvärt mycket svenskt. Lite Toppliste-leftovers (” Madame Terror” på norska, någon?), men mycket bestod av EnBokFörAlla-utgåvor av gamla klassiker från 80-talet (jag fick nostalgitrippar så det bara skvätte om det) och till och med ett slitet ex av ”Svensk flora, del 1”. Sade jag att det bodde mer än dubbelt så många nordbor här på 80-talet än vad det gör nu?). Böckerna var riktigt billiga, 1 000 Tsh styck (5 kr) men i och med alla böcker som jag har köpt/fått på sista tiden, så försökte jag begränsa mig. Det är bra ibland, har jag hört. Följande böcker fick följa med mig hem;


-Loranga, Masarin och Dartanjang av Barbro Lindgren (aldrig läst, men hört mycket om)
-Lord of the flies av William Goldig (jag har bara läst utvalda stycken och sett bitar av filmen, men jag tror att jag måste spara den här till en dag då jag är beredd att må dåligt, mycket dåligt)
-True Tales of Animal Heroes av Allan Zullo (tänkte eventuellt ge den till min brorson i julklapp)
-Women and ghosts av Alison Lurie (jag känner igen hennes namn, men har inte en aning om varifrån)
-Otrogen på öppen gata – En roman om Agatha Hansson av Belinda Olsson (varit nyfiken på, aldrig läst)




Väldigt nöjd (och lite skakig, utan lunch i den här hettan blir man det) åkte jag därifrån för att handla mat och komma in i luftkonditionerade utrymmen och kyla av mig lite. En fantastisk tillställning, om jag får lov att säga det. Önskade dock att jag både hade mer kontanter och mer ork i lördags, men det får vänta tills nästa år.



 


Kommentarer
Postat av: Lisa H

Hihi, vilket härligt inlägg! Det märks att det här var en liten (stor?) höjdpunkt för dig. Så fint att läsa :)

Får väl ta och gratulera till fynden, både till böckerna men framför allt bullarna :D



Så du jobbar på lördagar också? Måndag till lördag? Eller jobbar du oregelbundet? (kan ju inte låta bli att fråga, ser fram emot fortsättning av beskrivningen på ditt Afrikaliv :) )

2010-11-25 @ 11:27:43
URL: http://ihyllan.blogspot.com
Postat av: Bokomaten

Så härligt när en kanelbulle verkligen kan göra någon dag eller veka så mycket!!=D Ibland kan de små sakerna bli de stora.:)

2010-11-25 @ 20:21:31
URL: http://bokomaten.blogspot.com
Postat av: Emmas Bokhylla

Ja, kanelbullar ar bland det basta jag vet! ;-)



Ja, jag jobbar mandag till lordag, fast den har helgen ahr vi en utomhuskampanj, sa fr-lor-son blir det 9-18 utomhus, ar val okej, det ar ju inte kallt direkt!

2010-11-27 @ 08:55:36
URL: http://emmasbokhylla.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin bloggar Bokbloggar.nu
RSS 2.0