Prostens barnbarn

Har under kvällen drabbats av en oerhörtd längtan efter "Prostens barnbarn" av Eva Bexell
 
 
 
Jag hade alla tre böckerna ("Prostens barnbarn", "Kalabalik hos morfar prosten" och "Upp och hoppa, morfar prosten") och läste dem igen och igen och igen... De utspelade sig på Öland, där jag och min familj också tillbringade varje sommar (och jul, påsk, sportlov och som familjen senare flyttade till), så det var extra kul att Anton, Carl och deras härjade morfar bodde i Borgholm, gick på Tekniska magasinet (leksaksbutik för er som inte vet - och den finns fortfarande kvar) och gjorde saker som jag också gjorde om somrarna. Jag har blandat ihop berättelserna lite, men en av favoritdelarna (och läskigaste) var när Anton stal en tax.... Underbara barndomsminnen!
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Josefin

De är fantastiska! Om jag kommer mig till Borgholm ska jag definitivt gå in på Tekniska magasinet och kolla om de har grävskopor som gräver bakåt.
Som tur är har mina syskon också läst böckerna så vi kan citera valda favoriter och ha någon som förstår storheten i uttryck som "spaaaaadet, vad har du gjort av spaaaadet?" "det rann ut", och annat lika fantastiskt.

Svar: Åh, vad härligt att kunna citera tillsammans, jag älskar det!
Var inne på Tekniska magasinet i julas, blir alltid lika glad och tänker på Anton och prosten! Glömde dock bort att kolla in grävskoporna den här gången! :-)
Emma

2014-03-21 @ 07:07:30
URL: http://nobelprisprojektet.blogspot.se
Postat av: Cinnamon

Läste också de här böckerna om och om igen som barn. :)

Svar: Visst är de underbara? Blir glad bara jag tänker på dem! :-)
Emma

2014-03-23 @ 15:53:53
URL: http://cinnamonbooks.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin bloggar Bokbloggar.nu
RSS 2.0