Otäcka huvudpersoner

Alltså...Om man tycker att huvupersonen i boken man läser är löjlig, asjobbig och inte alls sympatisk, hur svårt är det då att fortsätta läsa? Det är fasiken nästan helt omöjligt, speciellt när man tycker att allt tråkigt som händer,tja, hen had it coming...
 
Brr, den här gången var det i alla fall okej, men andra gånger, då har jag nästan lust att kliva in i boken och ge personen i fråga en lite utskällning. Eller två. 
 
 

Kommentarer
Postat av: Bokpussel

Oh, huvudpersoner man inte gillar, sånt kan vara störande.
Fast det kan ju finnas något annat bra? En bikaraktär eller själva handlingen?
Jag stör mig jättemycket på huvudpersonen i House of Night-serien t ex, men har ändå klarat av att läsa första delarna.

Dock är det ju rätt jobbigt om man känner att författarna vill att man ska sympatisera med huvudpersonen (inte medvetet skrivit en antihjälte) och så avskyr man den.

Förslag:
Man kan läsa boken och skratta elakt åt huvudpersonen när det går dåligt, för att få ge utlopp för sin onda sida där det inte skadar någon? ^^

Svar: Det är ett väldigt bra tips! Man kan håna dem lite lätt i bakhuvudet och sedan fundera på varför man stör sig på dem! Kanske påminner de en om något obehagligt hos en själv? Eller en obehagliga upplevelse? Det finns massor av intressanta paralleller man kan dra av att man känner motstånd mot någon!
Emma

2013-02-08 @ 01:07:53
URL: http://www.bokpussel.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin bloggar Bokbloggar.nu
RSS 2.0