Alltså...

...tänk att man har så dåligt minne att det tog hela fyra kapitel innan jag upptäckte att jag faktiskt har läst "After the funeral" av Agatha Christie förut?!

 

Och att jag fortfarande, nu när jag har cirka 25 sidor kvar, fortfarande inte kommer ihåg vem mördaren är?! Eller, jo, en av dem, men den andra?!

 

Alltså, fortsätter det så här så kommer det att räcka att jag har min efterlängtade bokhylla med Christie-deckare och sedan läser den igen och igen och igen, för med mitt minne så finns det ytterst liten risk för att jag kommer att komma ihåg vem det det är som är mördaren...

 

(Okej, nu skall jag inte överdriva, jag minns faktiskt vem mördaren är i flera av hennes böcker; Mordet på Orientexpressen, Fem små grisar, Tio små negerpojkar, Dolken från Tunis, Poirots sista fall för att nämna några. Dock är inte det speciellt imponerande med tanke på att jag har läst säkerligen över 30 styckna....)

 

 


Kommentarer
Postat av: Trillingnöten

Hahahaha, been there, done that! Det är galet hur det kan bli!

2011-10-18 @ 09:21:48
URL: http://vilsnajollen.blogspot.com
Postat av: Bokomaten

Det där är mitt stora problem och en av anlednngarna till att jag började blogga faktiskt. jag kommer aldrig, aldrig ihåg handlingen i en bok och har flera ggr påbörjat något jag efter hava boken inser att jag redan läst. Som bibliotekarie där man ska tipsa om böcker är det värdelöst, därför jag brukar skriva ner något om dem så jag åtminstone ska kunna rfiska upp minnet lite.

2011-10-18 @ 10:04:33
URL: http://bokomaten.blogspot.com
Postat av: Hundöra

Jag började inte blogga för att komma ihåg som Bokomaten, men jag har upptäckt att det är en av dess fördelar.



Ps. Vilken är din favoritChristie bok? Jag är ett stort fan jag med.

2011-10-18 @ 19:08:33
URL: http://www.hundora.se/bokkupan/
Postat av: Emmas Bokhylla

Trillingnoten: ja, ibland ar man bara for seg...



Bokomaten: jag brukar komma ihag hyffast bra, men det ar verkligen kul att kunna ga tillbaka i bloggen och fa fram ens spontana reaktion, det ar alltid rolgit!



Hundöra:visst ar det!

Ah, vad kul med ytterligare en Christie-fantast! Visst ar hon underbar? Efter en del funderingar tror jag att "Fem små grisar" ar min favorit, vilken ar din?

2011-10-19 @ 09:46:16
URL: http://emmasbokhylla.blogg.se/
Postat av: Hundöra

Jag fick Tio små negerpojkar av en kompis som födelsedagspresent och det var min första Christie-bok så den har en speciell plats i mitt hjärta. Sen är den ju väldigt bra, så det är nog min favorit.



Jag tycker "Fem små grisar" var bra, men den är nog inte bland mina topp 5. Gillar du Poirot eller Miss Marple?

2011-10-19 @ 10:43:12
URL: http://www.hundora.se/bokkupan/
Postat av: a-lo (the book pond)

Jag skrev precis om detta dilemma för några månader sen. Agatha Christie-amnesi kallar jag det, minns heller nästan aldrig vem mördaren var i just Christie-deckare. Men bra är de! :)



Inlägget här: http://www.thebookpond.se/index.php?q=/2011/04/agatha-christie-amnesi.html

2011-10-19 @ 21:41:05
URL: http://www.thebookpond.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin bloggar Bokbloggar.nu
RSS 2.0