Undead and Unemployed av MaryJanice Davidson


 

OBS! Innehåller spoilers!

Del två i serien om Besty Taylor, nyligen avskedad sekreterare, skofetischist och halvkorkad blondin som en kväll blir påkörd av en bil och stendör, för att tre dagar senare vakna upp i sin kista och inse att hon är odöd. Efter den inledande obehagligheten så inser hon inte bara vilka henne riktiga vänner är (de som är glada åt att hon återkommer), utan även att hon genom att bli vampyr utan att blivit gjord (dvs. biten) har uppfyllt en urgammal vampyrprofetia som gör henne till Vampyrernas Drottning. Genom lite hjälp och lurendrejeri från vampyren Sinclair och hanns anhängare så lyckas Betsy inte bara döda den tillfälliga kungen, utan även gifta sig med Sinclair för de närmaste tusen åren, något hon inte är alltför glad åt.

I den andra delen kämpar Besty fortfarande med identitetskrisen över att vara vampyr, samtidigt som hon försöker uppfostra sin vampyrskara till att uppföra sig mer humant och sluta skada människor i tid och otid. Mitt i alltihopa så är det någon som mördar kvinnliga vampyrer i hennes område och hur mycket hon än vill undvika det, så är det Betsys ansvar att sätta stopp för deras framfart. Mitt i alltihopa så förföljs hon av sina ekonomiska bekymmer, men möter lyckan då hon får jobb (kvällsskiftet, of course) på skobutiken Macy´s, något som möts av misstro av de andra vampyrerna.

Det här är oerhört lättsmält vamplitt och jag finner det underhållande, speciellt när jag har det lite segt med läslusten. Ok, Besty är lite väl korkad ibland, men i alla fall kul som karaktär och rätt annorlunda. Språket är oerhört lätt och att läsa ut går rekordsnabbt!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin bloggar Bokbloggar.nu
RSS 2.0