Stöd BOKMANIA och "Bokbloggare för Afrika"!

Ingen kan ha missat den misär som breder ut sig i norra Kenya, vid gränsen mot Somalia. Krigshärjade, uttorkade Somalias jord kan inte längre försörja sin svältande befolkning, de extrema grupper som håller delar av landet i sitt våld tar inte emot hjälp utifrån, och folk flyr för att inte svälta ihjäl. Flyktinglägret i norra Kenya är överfullt och tiotusentals människor har slagit läger utanför - de får inte komma in i lägret men har inget annat att återvända till och har vandrat i veckor för att komma dit överhuvudtaget.

 

Bokmania har dragit igång ett projekt, "Bokbloggare för Afrika", som fokuserar på att skänka pengar och uppmana andra bokbloggare att göra det samma. Många bäckar små bildar ett hav och för de flesta av oss går det att undvara 100kr. För oss som har den möjligheten, stöd gärna projektet och bidra till att de människor som just nu svälter i flyktinglägren får mat för dagen. Förhoppningsvis också tillräckigt mycket FN-stöd för en hållbar framtid.

 

För mig som bor relativt nära känns det här extra overkligt - visst, både Tanzania och Kenya har områden där folk lever i total misär, men det finns fortfarande mat i butikerna, vatten i kranen och (för det mesta) el. Det känns overkligt att inte alls långt borta svälter människor till döds och senast i går hade jag ett betungade beslutet om jag skulle laga mat hemma eller gå på resturang och göra det. Lyxproblem. Extrema lyxproblem.

 

Ni kan också läsa mer på DN.se om vidden av katastrofen!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin bloggar Bokbloggar.nu
RSS 2.0