Att väcka känslor och islamofobi

Mitt inlägg om medias retorik i samband med terroristattentaten i Norge och hur de förändrades i samband med att det avslöjades att gärningsmannen var en vit, norsk man (kristen) och inte arabisk man (muslim) väckte tydligen en hel del känslor. Intressant, måste jag säga - jag har själv studerat skillnader i språkanvändning i text baserat på individen som skildras, ergo mitt intresse.

 

Personligen lever jag i en kultur och arbetar på ett företag där andelen muslimer och kristna är ungefär lika och samexisterar och respekterar varandras religioner och det känns oerhört befriande. Snart är det Ramadan (börjar antingen på söndag eller måndag, beroende på månen) och det skall bli skönt, jag ser fram emot det.


Kommentarer
Postat av: Duktiga Tjejen

På något sätt tycker jag att det var "skönt" att det var en norrman och inte en invandrad muslim som gjorde detta, det fick världen att tänka till lite...

2011-07-29 @ 11:02:38
URL: http://Duktigatjejen.blogspot.com
Postat av: Emmas Bokhylla

Faktiskt, det kandes skont att folk fick sina fordommar kastade pa anda. det behovs!

2011-07-29 @ 11:36:32
URL: http://emmasbokhylla.blogg.se/
Postat av: Sanna

Ditt tidigare inlägg var jättebra, så det var väl därför du fick så mycket respons ;) Jag tycker det är jättebra att du uppmärksammar den diskrepans som råder i språkbruket. Tydligen är inte alla riktigt kapabla att se saker ur den synvinkeln.



Något jag har tänkt mycket på är SD-kommunpolitikern som uttalade sig i media om att det var "islamiseringen" som fick ABB att utföra terrordådet (http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=128&artikel=4618709). Hur sjukt är det att den här mannen sitter och bestämmer saker på Migrationsverket??

2011-07-29 @ 12:54:54
URL: http://ochsolenharsingang.wordpress.com
Postat av: Emmas Bokhylla

Sanna: Tack! Jag var ratt nojd med det - det finns sa mycket som folk inte reflekterara over,ordval som medierna anvanader/undviker att anvanda med flit, som anda paverkar ens tankesatt. Aslaskigt! Och det ar annu laskigare att den dar SD-politikern sitter pa Migrationsverkat, jag blir ju morkradd!!

2011-07-29 @ 14:24:33
URL: http://emmasbokhylla.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin bloggar Bokbloggar.nu
RSS 2.0