Skeptisk provar e-bok

Jag är, som många av er kanske inte vet, inte speciellt förtjust i e-böcker, utan föredrar alltid pappersexemplar. Har dessutom varit ytterst skeptisk till att prova e-boken med devisen "jag vill ha mina papper!". Men, sedan har jag tänkt lite. På miljön, bland annat. Och på att man måste prova nya saker, för tänk om man gillar dem jättemycket?

 

Så när jag fick ett erbjudande om att läsa en bok i e-bok format eller i pappersformat så bestämde jag mig för att ge det ett chans, det här med e-bok alltså. Det är inte bra att vara en bakåtsträvare, i alla fall inte om man inte vet vad man talar om!

 

Jag fick den bums från förlaget, men måste dock vänta lite innan jag börjar läsa den - åker nämligen bort över påsk och har varken dator eller läsaplatta på min resa.

 

 


Kommentarer
Postat av: Sarah

Men Emma!!! Vad gör du??? Hur ska vi kunna vara boknördar om du ska köra hela IT-grejen? Vad luktar en I-pad liksom? Nej, jag älskar miljön, men jag behöver mina böcker, de är ju min terapi! Dessutom är det inte bra för ögonen att sitta och glo på en skärm hela dagarna...

2011-04-19 @ 21:24:34
URL: http://www.cumlibrisnonsolus.blogspot.com
Postat av: Ann

Har du en läsplatta eller ska du köpa eller låna en?

Ska bli intressant att läsa vad du du anser om läsplattan. Hur ögonen mår efter några timmar, hur bekvämt den är att hålla i handen länge, läser man saktare eller fortare etc.

2011-04-19 @ 22:19:11
Postat av: Lingonhjärta

Jag var som du väldigt skeptisk förr till E-boken men har nu vant mig. Tycker inte så mycket om att läsa på datorn men på min läsplatta (ipod touch) fungerar det hur bra som helst. Ge det lite tid bara så går det som smör sen. Plus TÄNK vad böcker du kan låna på biblan :)

2011-04-19 @ 22:44:45
URL: http://lingonhjarta.blogspot.com/
Postat av: Emmas Bokhylla

Sarah: Jag forstar din oro, men jag ar fullstandigt overtygad om att detta bara ar en fas av nyfikenhet som kommer att ga over! Mina bocker ar mitt allt, jag skulle inte kunna leva utan dem!



Ann: Det far bli pa min laptop - det ar namligen en pdf-fil och inget specialiserat lasprogram.



Lingonhjarta:Jo, det ar ju det som ar det basta, hur manga som helst pa sa liten yta. men jag ar vaaaldigt fortjust i mina pappersex. Menmen, jag skall ge det en chans och se vad som hander!

2011-04-20 @ 08:39:06
URL: http://emmasbokhylla.blogg.se/
Postat av: Ann

Har aldrig prövat en e-bok, men jag tror att det kan vara skillnad på en laptop och en riktig läsplatta, därav nyfikenheten.

2011-04-20 @ 22:04:29
Postat av: Ann

Har aldrig prövat en e-bok, men jag tror att det kan vara skillnad på en laptop och en riktig läsplatta, därav nyfikenheten.

2011-04-20 @ 22:06:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin bloggar Bokbloggar.nu
RSS 2.0